13 Ekim 2017 Cuma

Mehdi Geldi Mi ?

           Son günlerde sosyal medya üzerinden sözde tebliğ yapan bir grup belirdi.Bu insanlar tüm gün internette gezinip, islami sayfalara abone olan insanları arkadaş olarak ekleyerek, onlara "mehdi geldi, şu an İstanbul'dadır, biz onun talebeleriyiz" diye, bir de kendi mehdilerinin anlatıldığı bir sayfanın linkini göndermekteler.
         Bu olay benimde başıma geldi ve bende bu sözde mehdinin sayfasındaki yazıları incelemek için okudum.Yazılarda istanbuldaki bu şarlatanın sahte mehdilik ilan etmesi şöyle dursun, bir de utanmadan son nebi olduğu iddia edilmekte.Bana mesaj atan kişiye " Kur'an da Hatemül-Enbiya( nebilerin sonuncusu) Hz.Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) 'dir diye yazıyor, peygamber efendimizden sonra nebi gelemez" dediğimde cevap olarak "Zaten imtihan orada başlıyor, mesele bunu anlayabilmek" şeklinde cahilane bir karşılık aldım.
         Bu mehdilik olayı yüz yıllardır sömürülmüş ve bir çok yalancı mehdi çıkmışsa da artık olay çok daha zıvanadan çıkarak bir de son nebilik ilan edilmeye başlandı.
        Bir insan ,eğer ki son nebi olarak peygamber efendimizden başkasını kabul ederse islamdan çıkar, bu durum bir sahte mehdinin peşine takılıp kandırılmanın çok ötesinde, pahası imanını kaybetmek olan bir hüsrandır.Maalesef ki ülkemizde bir çok cahil müslüman var olduğu için, bu gibi şarlatanlar da kendilerine müşteri bulmakta ve bu cahiller de internet üzerinde devamlı paylaşımlar yaparak insanların kafalarını karıştırmaktadırlar.
        Mehdinin ne zaman geleceğini ve kim olduğunu yalnızca Allah bilir, mehdi geldiği zaman kendisini icraatleri ve vasıfları ile belli edecek, facebooktan paylaşım yaparak kendini ispat etmeye çalışmayacaktır.Onun bunun rüya görmesi ile, hayali görüşmeler ile mehdinin geldiğini söyleyen insanlar, ta islamın ilk yıllarından beri mevcuttur ancak hiç birinin rüyası, zuhuratı isabet etmemiştir.
       Kişinin rüyası kişiyi ilgilendirir ve rüyalar çok farklı manalar içerebilir.Onun için bu mesele görülen rüyalar veya zuhuratlar ile de çözülemez.
       Bir grup insan da " artık devir çok bozuldu, zina arttı, haramlar kol geziyor, faiz yeniyor, tam mehdinin gelme zamanı" şeklinde önermeler sunup işe inandırıcılık katmaya çalışsalar da bu sözleri batıldır.Çünkü tarih, yaşadığımız asırdan çok daha beter zamanların yaşandığı, haramların çok daha fazla işlendiği, islama çok daha fazla hakaret edildiği sahnelere şahittir.
     Günümüzde elbetteki haramlar çokça işlenmektedir ancak islama hizmet eden, Allah yolunda koşturan ,ibadet eden sayısız Allah dostu ,müslüman bulunmaktadır.Mehdi ,müslümanların sayısı çok azaldığı, islam bitmeye yaklaştığı zaman gelecek ve islamı şahlandıracaktır.
      Mehdi ve deccal hakkındaki hadis-i şerifleri tevil ederek(başka mana vererek), bizim şeyhimiz, bizim üstadımız, bizim hocamız mehdidir, deccal da falanca kişidir veya falanca şeydir demek islamla oyun oynamaktan farksızdır.Televizyon Türkiye'ye geldiği yıllarda hadisleri tevil ederek televizyona deccal diyen insanlar şimdi de internete deccal demekte, atatürk çıktığı zaman atatürke deccal diyen insanlar şu anda Trump hakkında deccal diye konuşmaktalar, yarın da bir başkasına deccal diyeceklerine şüpheniz olmasın.Deccal ,hadisi şeriflerde anlatıldığından farksız gerçekten tek gözlü acayip bir varlıktır, hadisleri tevil etmeye gerek yoktur.
      Elbette mehdiden önce, mehdinin yolundan giden onun gibi icraatler yapan büyük alimlerimiz mevcuttur ancak bu kişilerin hiçbirisi gerçek mehdi değildir.Aynı şekilde deccalden önce de deccallik yapan, onun gibi insanları saptıran şeytaniler de mevcuttur fakat bunlar da gerçek deccal değildirler.
      Mehdilik konusu internet alemine düştüğünden itibaren çok sayıda sahte hadis peydah olmuş, herkes kendi üstadını, kendi hocasını mehdi ilan etmek için yarışa girmiştir.Onun için bu konuda duyduğumuz, okuduğumuz tüm hadislerin sıhhatine bakmak gerekir.
      Unutmamalıdır ki her müslümana ilim öğrenmek farzdır ve bu farz olan ilim imani ve itikadi meseleler ile beş vakit namaz gibi farz olan ibadetlerin nasıl yapılacağı ile ilgili olan ilimlerdir.Bir insana son nebi demek insanı dinden çıkaracağı gibi kişi ahirette " ben bilmiyordum" diyerek de kurtulamayacaktır, çünkü bu konuda cahillik mazeret sayılmaz.


1 yorum: