29 Nisan 2017 Cumartesi

İslamı Yaşamak Çok Zor ?

          Allah her canlıya kendi fıtratına uygun işleri yükümlü etmiştir.Devamlı çalışan arılara ,karıncalara bakıp "bu hayvanlara yazık, ne çok çalışıyorlar" diye acısak ,hayatlarının zor olduğunu iddia etsek ne kadar isabet ederiz? O hayvanlara o işleri yükleyip insanlığın hizmetine veren Allah ,bu işleri tam onlara uygun olarak seçip onlar için keyifli hale getirmiştir.Daha nice çeşitli canlı kendi vazifelerinden eziyet duymak şöyle dursun, Allah'ın izniyle lezzet alırlar.
         İnsan da kendine yüklenen yegane vazife olan kulluğu, farz ibadetleri yerine getirmeye başladığı zaman başta nefsin hoşuna gitmeyen meşakkat gözükse de, o ibadetlerde kendini bulur ve bir çok manevi lezzet alır ,çünkü beş vakit namaz, oruç, zekat gibi tüm ibadetler insanın fıtratına tam uygun ve ruhunun ihtiyacıdır.Hatta bu lezzetleri alıp, ibadetler ile Allah'ın yakınlığını kalbinde duydukça nefsi bile ikna olur o ibadetler insana hiç zor gelmez.
       5 vakit namaz kılan, her sene çalışmasına rağmen ramazan orucu tutan, sıcak havalarda dahi tesettüre devam eden ve bunlar gibi bir çok dini vecibeyi ömür boyu sürdüren bir çok müslüman vardır.Bu yaptıkları ibadetler onlara zor gelmek bir kenara, onların hayatlarının manası haline gelip her şeyden vazgeçmek pahasına dahi bu ibadetlerinden vazgeçmezler.Bu ibadetler ancak dışarıdan bakan ve bunlardan habersiz olanlar için zor gözükür.Yaşayana ise zor gelmez, lezzet verir, kendini buldurur.
        Sabah namazı ne kadar nefse zor gözükse de aslında vaktinde kıldığı zaman insanın ruhunu tabiri caizse coşturur.Fecr vakti gibi güzide, müntehab ve mübarek bir vakitte rabbi ile namazda muhattap olan insan, o namazdan şikayetçi olmaz ancak bunlardan habersiz olanlar namazdan şikayet ederler. Allah hepimizi islamı şevk ile yaşayanlardan eylesin.

             İslam, islamı yaşamayana zor, yaşayana kolay gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder